newbornfotografie

Newbornfoto op aluminium

Voor de newbornfotografie laat ik een aantal voorbeelden afdrukken, zodat de ouders een goed beeld krijgen van de uitstraling en kwaliteit van de verschillende materialen.

Zo bestelde ik kortgeleden een foto op aluminium. Ook wel foto op dibond genoemd.

Allereerst heb ik mij natuurlijk ingelezen wat de mogelijkheden zijn. De meeste bedrijven bieden twee mogelijkheden. Een afdruk op een witte of een geborstelde ondergrond.

Zo ook het bedrijf waar ik de afdruk heb besteld www.FotoOpAluminium.nl. Met het moederbedrijf www.canvascompany.nl heb ik erg goede ervaringen. Ook de foto op hout die ik een poos geleden bestelde, viel bij mij in goede aarde.

De keuze voor een geborstelde of witte ondergrond was voor mij snel gemaakt. Het wordt een foto op geborsteld aluminium.

Op de door mij gekozen foto ligt een heel lief klein baby’tje op een bontachtig kleed. Mijn verwachting is dat het karakter van het ruwe aluminium het kleed met de veren/bontlook nog beter doet uitkomen.

Toch weet je natuurlijk van tevoren nooit zeker hoe het eruit komt te zien. Dat is altijd spannend als de postbezorger het pakketje komt brengen. Gelukkig klopte mijn gevoel. De uitstraling van de newborn op het bontkleed en het geborstelde aluminium versterken elkaar enorm. Ondanks het ‘koude’ materiaal heeft de newbornfoto op aluminium een hele warme uitstraling gekregen.

De foto op aluminium is erg strak. Het is een heel dun plaatje van, ik schat, 4 mm. Aan de achterkant zie je het aluminium gewoon zitten. De achterkant is overigens ongeborsteld.

Bij het bekijken van de foto viel het me op dat je goed rekening moet houden met de lichtval. Het licht reflecteert namelijk in het materiaal. Zorg er dus voor dat je de foto op aluminium op de een mooie plek hangt, zodat deze helemaal tot zijn recht komt.

Al met al is dit sfeervolle en strakke product op de juiste plek in huis een echte eyecatcher en geeft het de huiskamer een warme uitstraling.

Comments are closed.